Jari Ehrnrooth: Vapaus on kriisissä – auttaako velvollisuus? 

 

Toisessa jaksossa Jari Sarasvuon vieraana on kirjailija, dosentti Jari Ehrnrooth, jonka mielipiteet ovat herättäneet paitsi keskustelua, myös kiistelyä.

Miksi Ehrnrooth on niin kiistelty hahmo? Mitä on vaatimusten tasa-arvo? Miksi vapaus on paradoksaalista? Muun muassa näistä aiheista keskusteltiin.

 

Antero Vartia: Joskus käy niin, että viranomaishäirintä nostaa ihmisen tasoa.

 

Kolmannessa jaksossa Jari Sarasvuon vieraana on entinen kansanedustaja, Compensate-säätiön perustaja Antero Vartia.

Mitä sinä tekisit, jos olisit mennyt all in pelastaaksesi ihmiskunnan (konkreettisesti!) – ja viranomaiset yrittäisivät estää sinua toteuttamasta visiotasi?

Monen kohdalla voisi pistää kiukuksi. Tekisi mieli laittaa pillit pussiin. Mutta Antero Vartia päätti tehdä toisin.

Näinkin voi kohtuuttomuuksiin suhtautua. Kudos, Antero.

 

Fatim Diarra

 

Neljännessa jaksossa Jari Sarasvuon vieraana on vihreiden varapuheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja. Fatim Diarra.

 

Eija-Riitta Korhola: Maailma on ilkeiden ongelmien panttivanki.

 

Viidennessä jaksossa Jari Sarasvuon vieraana on entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola.

Maailma on ilkeiden ongelmien (wicked problems) panttivanki.

Niitä ei ratkaista samalla ajattelun tasolla, jolla ne on päästetty syntymään.

Eivätkä niitä todellakaan ratkaise viholliskuvista ravintonsa saavat fundamentalistit.

Eija-Riitta Korholan uusi kirja Ilkeitä ongelmia on runsaudensarvi maailmankuvansa korjaussaneeraukseen rakennustarvikkeita etsivälle.

Siksi Kassandran huuto.

 

 Alpo Rusi

 

On ollut viisasta torjua kansallissosialismia varhain ja matalalla kynnyksellä.

Ei ole ollut viisasta antaa muun kollektivismin kasvaa ja sallia sisarfilosofioiden vallata alaa ihmisten moraalisessa puutarhassa.

Kollektivisteille vaino ja väkivalta ovat viettitoimintaa.

Neuroottiset sopeumat ovat samoja vasemmalla, oikealla ja vaikkapa uskonnollisessa fundamentalismissa.

Koska emme kykene tekemään tiliä menneisyyden kanssa, hengen herpes iskee vastustuskyvyttömään eliittiin aina vaan uudestaan.

Tämä(kään) tarina ei ole ohi.

Siispä kollektivismin kuilu kutsuu taas herkkäuskoista kansaa ja sen hallitsijoita.

Kassandran huudon kuudennessa jaksossa Jarin vieraana on Alpo Rusi.

 

Anna Kontula

 

Uudessa jaksossa Jarin vieraaksi saapuu kansanedustaja ja julkikommunisti Anna Kontula. Ensimmäistä kertaa Kassandran Huudon aikana haastateltava asetti Jarille ehtoja. Toinen ehdoista täyttyy, toinen valitettavasti ei – mutta montako kertaa Jari toimii (ihan perustellusti ja odotetusti) Annan vaatimusten vastaisesti lähetyksen aikana?

Jarin ja Annan keskustelu kietoutuu kommunismin ympärille ja tarkastelee sitä eri vinkkeleistä. Vaatiiko omaisuuden kerryttäminen aina riistoa? Mikä on arvon ja hinnan ero? Miksi anarkismi ja kommunismi erkanivat toisistaan? Irtisanoutuuko Anna Kontula poliittisesta väkivallasta? Entä mistä (kaikesta) Jari ja Anna ovat yhtä mieltä?

Katso jakso, niin saat vastauksen näihin kysymyksiin.

 

Elina Valtonen

 

Jo on aikoihin eletty, kun Kassandran huutoon on perusteltua kutsua kokoomuksen varapuheenjohtaja. Alun perin konseptin tarkoitus oli kutsua Kassandran huutoon niitä, jotka eivät muutoin saa ääntään kuuluville, joiden osa on ollut seistä varjoissa ja seurata sivusta valokeilassa kantojaan kailottavia.

Nyt kun kaikki huutavat EU:n elvytyspaketista niin kovaa, kenenkään ääni ei enää kuulu kakofoniassa.

Siksi Elina Valtonen. Hän on perillä ja pystyy perustelemaan sen. Eikä häntä suuremmin häiritse Jarin erimielisyys tai iivisniemeläinen puheenparsi.

 

Lauri Lindén ja Mats Uotila

 

Tässä Kassandran huudon jaksossa Jari Sarasvuon vieraaksi saapuvat poliittiset aktiivit Lauri Lindén ja Mats Uotila, jotka ovat olleet näkyvästi esillä sosiaalisessa mediassa. Ovatko Laurin ja Matsin näkemykset pohjimmiltaan ristiriidassa? Miltä tulevaisuus näyttää nuorten silmin? Löytyykö lopulta silta poliittisen spektrin vastalaitojen välille? Kaikki tämä selviää, kun katsot jakson.

 

 

th-kh-banneri

Mitä, jos olemme sittenkin väärässä siitä, mitä luulemme tietävämme?

Kassandran huuto on Trainers' Housen ja Jari Sarasvuon uusi talkshow, jossa väärinymmärretyt oraakkelit pääsevät jakamaan näkemyksensä maailman nykytilasta ja tulevaisuudesta. Luvassa on häiritseviä – ja siksi kiinnostavia – ajatuksia, jotka pakottavat sinut huomioimaan asioita, joita et muuten hoksaisi pohtia.

Haluatko tiedon, kun julkaisemme seuraavan jakson? Täytä alla oleva lomake, niin saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun uusia jaksoja ilmestyy.

Voit samalla kertoa meille, kenet haluaisit nähdä Jarin vieraana. Kenen pitäisi päästä ääneen? Kenen näkemys on tarkempi kuin toisilla, mutta sitä ei vielä oteta riittävän vakavasti?